2018/01/26

Az objektivitás ürügyên.. DCFX károsultak megbeszélése (01.25. 13:00 )

A tegnapi DCFX károsultak 13:00  óras megbeszélérõl az ott elhangozttak "trans-script"-jét ( leiratát ) fogom nyilvanossagra hozni, néhol kivonatosan, de minden egyéb komment és vélemény néllkül.

drTE - dr. Tavaszi Éva
bunt. - büntetõ
buncs. - būncselekmény

Az elsõ 15 perc:

drTE: - az MNB büntető eljárást indított a DCFX ellen, jogosulatlan pénzügy szolgáltatás miatt
2 napja beszeltem a nyomozóval, dcfx -el érintett, folyamatban van nyomozás, 
- 2016 márciusában jogerőssé vált az MNB határozat, 
büntető eljárás - gyanúsítások is történtek, sikkasztásra ( különösen nagy értékű - 500M ) is volt nyomozás de megszűnt, mart károsult nem jelentkezett be
- 2017 márciusától maradtak el a kifizetések, improgresszivve vált a rendszer ( infó tegnapi napon elérhetővé vált a rendszer de kereskedni nem lehet ) sikkasztás: nem értenek a nyomozok hozza, pl. buncs. .miatt megszüntetik a nyomozást,azt kell megvizsgálni, hogy a pénz feletti rendelkezés joga fenn áll -e, ha részleges rendelkezés  fennáll akkor nem állapítják meg a sikkasztás tényállását

drtE: - MINDENKI vonja vissza a pénzét , hogy ne álljon fenn a részleges  hozzáférés ha nincs rendelékezési joga, akkor áll meg a sikkasztás.
Sokaknak előfordul, hogy nem tudtak vissza hívni, mert a rendszer elérhetetlenné vált.

drTE: javasolom, hogy mindenki írásban ( e-mail ) kell írni egy visszahívó kérelmet. Ez nem a dcfx által előírt eljárás rend de igazolni lehet vele a nyomozhatóság fele, hogy az ügyfél nem kívánt további kereskedést folytatni. Az utolsó ismert egyenleget kell visszahívni. Angolul.
( az angol nyelvü  minta visszahivó levelet feltöltjük a MINTA Dox menube  - a szerk. ))

A nyomozás jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás miatt folyik és nem piramis játék miatt.
Ehhez a tényálláshoz BE159/A ad egy lehetőséget, hogy nem csak a cég vagyona zárolható, hanem a vezetők és a legalább 10 % tulajdonosi kor vagyona is zárolható,. FB, IT, stb.
Bűn szervezeti minősítéshez legalább 3 fő szándékegységben tevékenykedett, ekkor a családtagok vagyona is zárolható. ( Ertsd. közeli hozzátartozó is. - a szerk. )

drTE: vágyónzárról nem tudunk információt, 
Ahhoz az eljáráshoz kell csatlakozni, ami folyik,büntető feljelentéssel, mert e nélkül más módon a kárigény nem érvényesíthető, mert csak az jelenthet be kárigényt, aki büntető feljelentést tett, és sértettként jelen van.

DrTE: Az én feladatom ebben az ügyben innen indul, maga a büntető feljelentés oly módon történői elkészítése, akar tőzsdejogi szakértő bevonásával, hogy erre alapozni lehessen a nyomozást. A bejelentett kárigények erejéig a nyomozó hatóság foglalni tud.

Ismeretlen kérdező: - Mennyi esélyt lat az ügyvédnő arra, hogy visszakapja bárki a pénzét.? 
drTE: - Erre nem tudok jelen fázisban mondani semmit, ez attól függ hogy a nyomozó hatóság mikor kit gyanúsít meg és milyen vagyon eleme zárolható? 
Kérdező: - Ismert a kor ügyvédnő? - mert a Schneider Urral beszélgettünk, aki a FB csoportot hozta létre, mert hogy ott repkedtek információk hogy ez 5 cég, Konkrétan akiről mi beszélünk, ott be van e azonosítva az a 3 -5 10 személy, akik érintettek lehetnek?
Repked itt Katona Attila, dcfx vagy fx21 és valaki kiposztolt egy úriemberről akik Hawaiin nyaralnak, nem tudom az kicsoda…
drTE:  - mondom azt hogy a BRFK kiről tud elsődlegesen:
D. Zoltán, H. Norbert, M. Gyorgy , K. Krisztian és John Geoffry L. vagy valami ilyesmi.
Kovács R: - gondolom a Ciprusi kapcsolat  
drTE: - aki stromann volt a történethez.. 
drTE: - ugye a Difference Choice Inc. aki ellen az MNB és FOREX Club Ltd. a 2 cég akinél az MNB kimondta, hogy engedély nélküli befektetési szolgáltatást végeznek. Az FX21 aki a Katona Attila cége, 
Katona Attila: - én vagyok a Katona Attila, csak hogy könnyebb legyen a beszélgetés..
DrTE: - nem mondja, On mit keres itt, csak hogy 
KA: - én egy ügyfél vagyok és egy ugyanolyan károsult.
drTE: - hat nem akarom ijesztgetni de akkor most megteszem…
KA : - nem vagyok annyira ijedős
drTE: - az FX21 az én meglátásom szerint - a tőzsdejogban elég jártas vagyok - én szolgáltatói oldalt szoktam képviselni, nem elsősorban büntető ügyben, 

drTE- új BTK-s tényállas, visszatérve a 408 szakaszra, amit kiegészítettek most mar Hal’ Istenek, az MNB elmúlt évek béli tapasztalatok alapján, ez pedig úgy néz ki, hogy az FX21 az én meglátásom szerint , mivel ügyfeleket próbált beszervezni ebbe a történetbe, a befektetoket ajánlotta potenciális ügyfeleknek, magát a dcfx -et, ez a magyarországi jogi háttér, a BSZT illetve a MIFID európai irányelv szerint - európai szinten egységes irányelv, aki implementálja az irányelvet, az ha bármelyik országban engedélyeztet egy befektetési vállakózást, az más MIFID országban egy fiók telep alapításával simán egy bejelentéssel , egy határon átnyúló regisztrációval tudja ott is folytatni ezt a tevékenységet.
 drTE: - Ezt azért emelem ki mert az FX21 az én meglátásom szerint, a BSZT szerint ( ez a MIFID magyar változata  ) kimeríti  függő ugynoki tevékenységet. A függő ügynöki tevékenység az egy regisztrációhoz / bejelentéshez kötött tevékenység Magyarországon.
A MIFID más országokban ezt kicsit szigorúbban veszik..
Ha valaki kizárólag egy szolgáltató fele ügyfeleket közvetítsen. Tavaly évig ez önmagában egy BSZT -be ütköző tevékenység volt, aminél az MNB meg tudta állapítani, hogy a függő ügynöki tevékenységet végezte, de  engedély bejelentés hiányában,  ezert az ebből befolyt jövődelem x százalék erejéig bírságot szab ki. Pont.
Most mar a BTK-t kiegészítették ezen tényállassal is, hogy aki bejelentés nélküli  pénzügyi szolg. vagy befektetési szolg., fut -ot végez, az ugyanúgy ezen BTK-s tényállást kimeríti, oké nem 3 hanem 2 évi szabadság vesztessel büntetendő. de most mar a gyakorlat az hogy mivel nagyon sokan nem vállalták be a befektetési szolgáltatás szolg. engedélyezési procedúráját és idejét, fut -kent kezdtek el dolgozni, ezt megelőzendő került be a BTK-ba ez a passzus, mert a  függő ügynöki  cégek egy MNB bírságtól nem félnek.

( 15:15 )


Orgy(*)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ez aztán de tényleg ODAB@SZ !!!

Nincs itt kérem semmi fele személyeskedés. Csak tények. Picsába FACEBOOK-kal, úgyse szerettem soha. Igazan csak az elismerésemet...